Persoane interesate

duminică, 28 august 2011

Zilele Castelului Banffy. Bontida, 27 august 2011






















10 comentarii:

  1. Castelul acesta apartine...cui?
    Bine..."castel" e mult spus, eu vad doar niste ruine .....inutil sa spun ca Templu lu Hatschepsut vechi de 3000 de ani arata muuult mai bine! :))))

    RăspundețiȘtergere
  2. Exista o fundatie care il administreaza si se ocupa de restaurare in numele urmasilor lui Banffy. Numai ca de ani de zile parca-i tot la fel.

    RăspundețiȘtergere
  3. Acu...daca cineva se supara treaba lor. Daca deja urmasii exista - sunt niste lenesi. Pai sa il arendeze daca nu sunt in stare sa il puna la punct.
    Ce pretentii de punct turistic poti sa ai cu asa niste....ziduri?

    RăspundețiȘtergere
  4. Urmasii traiesc prin America, nu cred ca-i prea intereseaza. In afara de cateva evenimente pe an, ruinele nu atrag multa lume.Ce sa vezi? Poate peste 20 de ani va arata mai bine!:))

    RăspundețiȘtergere
  5. I-a interesat cand a fost vorba de retrocedare :D
    Tipic sa nu ii mai intereseze acum , e doar o "alta bucata de pamant in Ro".
    Uita ca totusi, se fac acolo festivaluri si lumea e atrasa inexplicabil...de ce...? Nu stiu......

    RăspundețiȘtergere
  6. De sărbătoare. Maghiari din RO dar şi unguri de peste graniţă vin aici, si în satul vecin în fiecare an, cu miile. Petrecerea există, indiferent de culoarea zidurilor. Există şi camere amenajate, o cafenea, sistem de iluminare, şi, recent inaugurat un nou ... o nouă tentativă de pod peste canalul ce adăpostea cândva 'şanţul cu apă'. Superbe pozele, nu ma văd în niciuna totuşi :-?? sper că nu deranjez dacă pun linkul paginii pe site-ul meu :)
    https://sites.google.com/site/zilelecastelului2011/aprecieri-post-eveniment

    RăspundețiȘtergere
  7. Bun...sunt eu mai curioasa dar....inseamna ca e cesionata cuiva, nu? E clar ca nu amenajeaza nimeni daca n-are un contract....
    Ce sarbatoare....o sarbatoare anume...,maghiara- romaneasca sau...mixta?

    RăspundețiȘtergere
  8. Da,bine...pricepui :D
    Castelul medieval din comuna clujeană Bonţida a fost readus la viaţă, sâmbătă şi duminică, de festivalul “Zilele Culturale Bonţidene

    Castelul medieval?...Mda :eye-roll: In cazul asta ma intorc si eu in intimitatea palatului meu........

    RăspundețiȘtergere
  9. ady u. multumiri pt vizita si aprecieri si lamuriri.
    hapi, a fost o sarbatoare maghiara in primul rand (organizare, participare plus spectatori)si apoi romaneasca dar si tiganeasca.
    Castelul a fost construit prima data in Evul Mediu, cel din prezent dateaza din sec. XVIII.

    RăspundețiȘtergere
  10. mă bucur să văd că se vorbeşte despre castel :D vă spun ca locuitor al acestei comune că autocarele cu unguri vin pe aici vara în număr foarte mare. Le zic unguri pentru că sunt din Ungaria la propriu. Poate că tocmai asta e şi explicaţia nelămuririi userului hapi2233, persoanele străine care vin aici ştiu să se distreze, evenimentele organizate în prezenţa lor au o atmosferă mai festivă. Cred că e de la muzica rock :-?? cât despre alte evenimente, o să mai menţionez "Fiii satului", în 2011 având loc prima ediţie, precum şi diverse prezentări de film organizate de TIFF (cu proiecţie pe ecran imens).
    Din primăvară o să pornesc un site chiar cu mai multe informaţii despre comună şi evenimentele ce au loc. Domnule ioan moldovan, sunteţi invitatul meu să vă postaţi pe acest site linkuri cu review-uri, fotografii sau "alti-celea".

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...